Mahtava ihana kesä! Täällä sitä vaan herkuttelaan. Äsken meni Daim Lakritsi jäätelöuutuus ja nyt on tekeillä kesän paras mansikkaunelma. Tässäpä resepti teillekin, niin ei tarvitse tyhjin suin kesää vietellä! :)

 

AINEKSET

15 annosta
 

POHJA

TÄYTE JA KUORRUTUS

TEE NÄIN

 
45 min
 
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.

    Levitä taikina uunipellille ja paista torttupohjaa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperiarkille.

    Tee täyte ja kuorrutus. Rouhi suklaa terävällä veitsellä, säästä kourallinen rouhetta koristeeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon suklaarouhe ja sokerit. Ota 1/3 vaahdosta sivuun kuorrutusta varten.

    Paloittele mansikat, säästä muutamia mansikoita koristeeksi. Levitä suklaa-kermatäyte täysin jäähtyneelle pohjalle ja levitä päälle mansikkapalat.

    Kääri unelmatorttu rullalle, kiedo se leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin hetkeksi vetäytymään.

    Siirrä mansikkaunelmakääretorttu tarjoiluvadille ja levitä pintaan loppu vaahto. Koristele unelmakääretorttu suklaarouheella ja mansikoilla.

    mansikkaunelma.jpg