Parsa on kyllä aivan mahtava herkku ja nyt se vielä on niin hyvää.
Tein toissapäivänä ihanaa parsakeittoa, vaikka itse sanonkin. Siksipäs haluan jakaa reseptin teidän kanssa.
500 g tuoretta vihreää parsaa
hienoksi hakattua sipulia esim. yhden sipulin verran
puolikas valkosipulin kynsi
1 rkl voita
6dl kalalientä
2 dl vispikermaa
1 rkl sitruunan mehua
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
Kuori parsat. Leikkaa niiden nuppupäästä noin 4 cm:n mittainen pala. Kasta nuput nopeasti ensin kiehuvaan, sitten kylmään veteen ja valuta.
Kuullota sipulisilppu voissa ja purista pala valkosipulinkynttä mausteeksi. Lisää parsan kuoret ja paloittele joukkoon parsan varret, joista nuppuosa on poistettu. Lisää kalaliemi ja
anna keiton kiehahtaa. Lisää kerma, soseuta keitto sauvavatkaimella ja siivilöi se. Mausta keitto sitruunasta puristetulla mehulla, suolalla ja valkopippurilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.