Parsa on kyllä aivan mahtava herkku ja nyt se vielä on niin hyvää.

Tein toissapäivänä ihanaa parsakeittoa, vaikka itse sanonkin. Siksipäs haluan jakaa reseptin teidän kanssa.

 

500 g tuoretta vihreää parsaa

hienoksi hakattua sipulia esim. yhden sipulin verran

puolikas valkosipulin kynsi

1 rkl voita

6dl kalalientä

2 dl vispikermaa

1 rkl sitruunan mehua

suolaa

vastajauhettua valkopippuria21674183.jpg?itok=aJxBWdpb

 

 

Kuori parsat. Leikkaa niiden nuppupäästä noin 4 cm:n mittainen pala. Kasta nuput nopeasti ensin kiehuvaan, sitten kylmään veteen ja valuta.

Kuullota sipulisilppu voissa ja purista pala valkosipulinkynttä mausteeksi. Lisää parsan kuoret ja paloittele joukkoon parsan varret, joista nuppuosa on poistettu. Lisää kalaliemi ja
anna keiton kiehahtaa. Lisää kerma, soseuta keitto sauvavatkaimella ja siivilöi se. Mausta keitto sitruunasta puristetulla mehulla, suolalla ja valkopippurilla.